bytt bil

Min bil

For raskt å finne delene du ønsker kan du velge bil via skiltnummer, eller gjøre et manuelt søk i vår bildatabase, vi vil deretter kun vise deg deler som passer valgte bil.

Velg din bil


Produkter

Produkt grupper

Velg produkter som passer spesifikt til valgte bil, vennligst søk i Bilkatalogen. (produkter som er universale og som ikke er bilspesifikke finnes i Universalkatalogen nedenfor).

Bilkatalog

Universalkatalog

Produkter som ikke er merkerelatert. Her finner du forbruksmateriell, verktøy, bilstereo, smøremidler osv.

Universalkatalog
Siden vi henter informasjon fra eksterne leverandører kan dette ta litt tid. Vær tålmodig.

Frostvæske

Frostvæsken er en viktig del av kjølevæsken. Kjølevæsken iblandet frostvæske sørger for at motoren får kjøling og at den ikke fryser om vinteren. Normalt er den optimale blandingen av vann og frostvæske 50/50, dette gjør at kjølevæsken får et frysepunkt på rundt 30-40 minus grader, ren frostvæske fyser på ca 15 minusgrader, så det er ingen fordel å helle ren kosentrert frostvæske på motoren.

 

Det er den kjemiske blandingen mellom vann og frostvæske som gir det beste resultatet. Kjølevæske innblandet frostvæske vil samtidig beskytte motoren innvendig mot rustdannelser og korrosjon.

 

 

Blå frostvæske

Den mest vanlige frostvæsken er blå av farge. Denne kan brukes på de fleste motorer og annbefales utskiftning hvert annet år.

 

NB - blå frostvæske skal ikke blandes med Rød frostvæske da dette kan skape en kjemisk reaksjon og blandingen mellom rød/blå frostvæske kan resultere i avlevringer eller klumper i kjølevæsken, som igjen kan blokkere kjølesystemet.

 

 

Rød frostvæske

I løpet av siste halvdel av 1990 tallet ble det utviklet en ny type frostvæske med rød farge. Denne frostvæsken har levgere skift intervaller enn den blå frostvæsken og har en levertid på ca 6 år mellom skiftene.

 

NB - Rød frostvæske skal ikke blandes med Blå frostvæske da dette kan skape en kjemisk reaksjon og blandingen mellom rød/blå frostvæske kan resultere i avlevringer eller klumper i kjølevæsken, som igjen kan blokkere kjølesystemet.

 

 

Spylevæske

Vi selger spylevæske i flere forskjellige formater. Det mest vanlige er at vi selger 4 ltr ferdigblandet spylevæsker i -12 eller -15 grader. Men også spylevæskekonsentrat som kan blandes ut med vann er mulig å få kjøpt hos oss. Dette kommer i embalasjer fra 1 ltr flasker opp til fat på ca 200 liter.