bytt bil

Min bil

For raskt å finne delene du ønsker kan du velge bil via skiltnummer, eller gjøre et manuelt søk i vår bildatabase, vi vil deretter kun vise deg deler som passer valgte bil.

Velg din bil


Produkter

Produkt grupper

Velg produkter som passer spesifikt til valgte bil, vennligst søk i Bilkatalogen. (produkter som er universale og som ikke er bilspesifikke finnes i Universalkatalogen nedenfor).

Bilkatalog

Universalkatalog

Produkter som ikke er merkerelatert. Her finner du forbruksmateriell, verktøy, bilstereo, smøremidler osv.

Universalkatalog
Siden vi henter informasjon fra eksterne leverandører kan dette ta litt tid. Vær tålmodig.

Tennplugger og glødeplugger til tyngre nyttekjøretøy

For å få start på en motor må man ha hjelp, glødeplugger hjelper en dieselmotor å antenne dieselen ved kald motor mens en bensinmotor har behov for kontinuerlig gnist fra en tennplugg. Selv om de aller fleste nyttekjøretøy idag er drevet med dieselmotorer så har vi likevel litt informasjon om tennplugger til bensindrevne motorer.

Tennplugger fra Bosch og Denso

Vi fører tennplugger både fra Bosch og fra Denso, begge er store leverandører innen tennplugger og de har tilfelles at begge leverer tennplugger direkte til bilprodusentene.

Bosch Glødeplugger

Bosch har vært en innovativ produsent av glødeplugger i mange år. Bosch er i mange tilfeller orignalleverandør til bilprodusentene og har en flott bredde glødeplugger til lastebiler, trailere, traktorer, anleggsmaskiner og ander typer nyttekjøretøy.

Se Bosch sin online katalog her:

FAI Automotive Gold glødeplugger

Fra den engelske leverandøren FAI Automotive importerer vi Gold glødeplugger. FAI har en meget god linje av glødeplugger, både når det gjelder applikasjoner, kvalitet og pris. Vi lagerfører ett bredt sortiment innen glødeplugger.

Det er viktig at alle glødepluggene virker samtidig, om en glødeplugg er defekt vil spenningen som var tiltenkt den defekte glødepluggen overføres til de resterende glødepluggene og disse vil bli overbelastet og kan kortslutte. Sørg derfor at alle glødeplugger alltid virker som de skal evt bytt alle samtidig.

Hva gjør en glødeplugg?

Glødeplugger er spesielt for dieselmotorer. Diesel tenner ved en kombinasjon av varme og trykk, og ved kald motor hjelper glødepluggene til å varme opp forbrenningskammeret så dieselen lettere skal antenne. Når motoren når driftstemperatur faller behovet for gløding bort og bilen starter raskere ved varm motor selv uten gløding. En dieselmotor med defekte glødeplugger kan være svært vanskelig å få start på og vil ryke mye om den bare tenner på noen få sylindere.